Arama
Arama Sonuçları
37 plaka 150 bini aştı
Kastamonu trafiğine Ekim ayında 541 taşıt daha kaydedildi
İkinci el araç ve gayrimenkul satışlarında yeni düzenleme
İkinci el araç ve gayrimenkul satışına ilişkin yeni düzenlemeler yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre ilan sitelerinde kendi kimliğini gizleyerek sahte hesaplar üzerinden ilana çıkılması önlenecek.
TCMB açıkladı: işte enflasyonu yükselten nedenler
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), temmuz ayı enflasyonunu değerlendirdi "Aylık Fiyat Gelişmeleri" raporunu yayınladı. TCMB, Temmuz ayı enflasyonunda ücret artışları ile döviz kurlarındaki yükselişin etkili olduğunu açıkladı
37 plaka 150 bine dayandı
Kastamonu’da trafiğe kayıtlı araç sayısı Haziran ayı sonu itibarıyla 147 bin 375 oldu.
İkinci el otomotiv satışlarıyla ilgili yeni karar
Ticaret Bakanlığı, ikinci el motorlu kara taşıtlarının, üretici veya distribütör tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerinde bir fiyattan ilan yoluyla pazarlanmasının 1 Ocak 2024 tarihine kadar yasaklandığını duyurdu.
Ticaret Bakanlığı duyurdu: fahiş fiyat uygulayanlara…
Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, 2023 yılının ilk 6 ayında fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı belirlenen 369 firmaya 152 milyon 820 bin 477 lira idari para cezası kesildiğini duyurdu.
Yatırımcılara şok, alıcılara müjde!
Hafta sonundan itibaren yürürlüğe giren ikinci el araç satışlarına yönelik yeni düzenleme, pazarda ciddi bir sessizliğe neden oldu. Bu düzenlemeyle birlikte, ikinci el araçların sıfır araçtan daha pahalıya satılması durumu son bulacak.
İkinci el araç alış satış videolarıyla gündem olmuştu! Ticaret Bakanlığından üst sınırdan para cezası
Sosyal medyada çektiği ikinci el araç videolarıyla tanınan, satın aldığı araçları kısa sürede büyük karla başka kişilere satan M.M. isimli kişi hakkında Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, yetki belgesi olmadan ikinci el araç ticaretiyle uğraşan M.M. isimli kişiye üst sınırdan para cezası uygulandığını duyurdu.
İkinci el hilecilerine uyarı: Ava giden avlanır
Bazı ikinci el otomobil satıcıları ise karar sonrası internet sitelerinde yer alan fiyatları düşürerek, sahte fiyat uyguladı.
İkinci el araçlar sıfır fiyatının üzerinde satılamayacak
Ticaret Bakanlığı, ikinci el araçların satış fiyatlarındaki aşırı yükselişin önlenmesi için düğmeye bastı.
Ticaret Bakanlığı, ihracat rakamlarını açıkladı
Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Haziran ayında ihracat 20,9 milyar dolar oldu.
Kastamonu trafiğine Mayıs’ta 718 taşıt daha çıktı
Kastamonu’da trafiğe kayıtlı araç sayısı Mayıs ayı sonu itibarıyla 146 bin 735 oldu.
Galericilere ceza yağdı
Otomotiv piyasasında aşırı fiyat artışlarının ve stokçuluğun önüne geçilmesi amacıyla yapılan 6 ay 6 bin kilometre düzenlemesi kapsamında gerçekleştirilen denetimlerde, otomobil yetkili bayi ve oto galerilere toplam 35 milyon 110 bin 527 TL idari para cezası uygulandı.
Sıfır otomobil alacaklar dikkat!
Kredi faizleri yüzde 4,09’dan yüzde 4,79’a yükseldi: Yıl sonuna kadar...
İhracat, 23,6 milyar dolara yükseldi
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, depremin üretim ve tedarikte oluşturduğu olumsuzluklara rağmen Mart ayında ihracatın yüzde 4,4 artışla 23,6 milyar dolar seviyesinde gerçekleştiğini belirterek, "Bu rakam tüm zamanların en yüksek aylık ihracat rakamıdır" dedi.
Kastamonu’da ihracat Şubat ayında düştü
Kastamonu’dan Şubat ayında yapılan ihracat, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 71,2 azaldı.
Şubat’ta ihracat yüzde 71,2 azaldı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Şubat ayı dış ticaret verilerine göre; Kastamonu’dan yapılan ihracat 10 milyon 761 bin dolar olurken, Şubat ayı ihracatının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 71,2 azaldığı açıklandı. Kastamonu’nun 2023 yılı Şubat ayındaki ithalatı ise 6 milyon 895 bin dolar ile geçen yılın aynı ayına göre yüzde 66,2 oranında azaldı.
“Düzenleme, bireysel satışları kapsamıyor”
Ticaret Bakanlığı, ikinci el araç satışlarına getirilen 6 ay ve 6 bin kilometre şartına açıklık getirdi. Buna göre, düzenleme yalnızca ticari faaliyet kapsamındaki otomobil ve arazi taşıtlarının pazarlanması ve satışını ilgilendirirken, bireysel satışları kapsamıyor. Ayrıca kamyon, otobüs, kamyonet ve benzeri taşıt türleri de uygulama dışında yer alacak.
Kastamonu trafiğine Haziran’da 359 taşıt daha çıktı
TÜİK verilerine göre, haziranda trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı bir önceki aya göre yüzde 3 azaldı. Kastamonu’da Haziran ayında 359 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı.
Kastamonu'da otomobil başına kaç kişi düşüyor?
Türkiye'de otomobil başına düşen kişi sayısında Ankara ilk sırada, Hakkari ise son sırada yer aldı. Türkiye genelinde ise ortalama 6 kişiye bir otomobil düşüyor.
Kastamonu’da trafiğe kayıtlı araç sayısı 138 bin 887 oldu
Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 2021 yılı trafiğe kayıtlı araç sayısı 138 bin 887 oldu.